Mercabarna reflexiona sobre l'alimentació amb una exposició al Mercat del Ninot

Maig 2017

Aquesta serà la segona parada de la mostra itinerant, que es podrà visitar de forma gratuïta del 7 al 10 de juny a l'emblemàtic mercat barceloní. ​  

Sis frigorífics farcits d'aliments donen la benvinguda als visitants de la mostra "50 anys d'evolució de l'alimentació a Catalunya", que organitza Mercabarna amb la col·laboració de la Fundació Alícia, i que s’emmarca dins dels actes de celebració del 50è aniversari de Mercabarna. L'exposició repassa com ha canviat la dieta dels catalans en les darreres cinc dècades i de quina manera els canvis socioeconòmics hi han influït.

Aquesta original retrospectiva, que es va inaugurar el 8 de maig al Jardí del Palau Robert, s'instal·larà del 7 al 10 de juny al Mercat del Ninot de Barcelona (carrer Mallorca, 133), on compradors i detallistes podran reflexionar sobre com serà la forma de menjar en els propers anys.

A mesura que vagin passejant entre neveres vintage i d'última generació, els ciutadans podran recopilar un receptari amb els plats més icònics que es menjaven a cada dècada, tant a casa com al restaurant. Aquest repàs gastronòmic, que va des de la tradicional carn d'olla catalana al ramen coreà, és una bona manera de (re)descobrir i tastar els sabors que formen part de la nostra història.   

  • Horaris de l’exposició: 

Dimecres, dijous i divendres: de 10 a 19 hores

Dissabte: de 10 a 14 hores 

  • Mira el vídeo de l'exposició

L'exposició, durant la seva estada al Palau Robert
Detall de la nevera de la dècada dels 90
Presència dels mitjans de comunicació a la inauguració de l'exposició