Èxit de l’especial d’El Foraster a Mercabarna

Setembre 2016

Mercabarna captiva prop de 500.000 llars catalanes amb un programa que retrata la vida d'aquest gran polígon alimentari.

"El rebost de Catalunya". Així defineix Mercabarna l'il·lustre visitant que es passeja per aquesta 'ciutat', parla amb els seus 'habitants' i es meravella amb l'esclat de colors, aromes i moviment que dominen l'ambient. L'especial d'El Foraster de TV3, emès el dimecres 14 de setembre, va donar a conèixer el funcionament d'aquest polígon alimentari i les vivències de la gent que hi treballa de la mà del seu presentador, Quim Masferrer.

El programa va ser el més vist a Catalunya amb 492.000 espectadors i una quota de pantalla del 20,4%. L'èxit ha continuat i posteriorment a la seva emissió està sent un dels vídeos més vistos al web de TV3 a la carta. 

L'especial va permetre que els ciutadans descobrissin aquest gran Mercat i l'important paper que té en l'aprovisionament d'aliments frescos. Però com qui dóna vida a les ciutats són les persones, El Foraster va apropar-se al cantó més humà i entranyable dels treballadors i compradors de Mercabarna, que amb el seu esforç i il·lusió fan que sigui un dels principals mercats d'Europa.

Les xarxes socials aplaudeixen el programa

El ressò d'aquest especial ha arribat a les xarxes socials, on els espectadors celebren que s'hagi posat el focus a Mercabarna i que es mostri el seu dia a dia. "Ens ha donat a conèixer un món molt desconegut per a molts de nosaltres"; "m'heu deixat un somriure a la cara"; "tantes coses que no és veuen de la gent que ens proporciona els aliments que cada dia comprem... matinen i molt i sempre somriuen", són alguns dels comentaris que es poden llegir a la pàgina de Facebook d'El Foraster.

Un moment del rodatge del programa
La gravació del monòleg d'El Foraster al pavelló F