Mercabarna impulsa l’ocupació de joves i aturats

Mercabarna posa en marxa un programa de beques que vol incentivar la inserció laboral en empreses de la Unitat Alimentària de joves universitaris i de persones a l’atur, dos dels col·lectius que actualment tenen més dificultats per accedir a un lloc de treball.

Per assolir aquest objectiu, Mercabarna invertirà un total de 86.000 euros que es destinaran a donar suport econòmic a totes aquelles companyies del polígon alimentari que decideixin acollir-se a aquest programa de beques i contractin joves titulats universitaris de l’Escola Superior d’Agricultura de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) o aturats que prèviament hagin passat per algun dels cursos de formació ocupacional que imparteixen els Serveis de Formació de Mercabarna.

L’acte de presentació d’aquestes beques, celebrat el 25 de juny a l’Ajuntament de Barcelona, va estar presidit per l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i va comptar amb la presència del rector de la UPC, Enric Fossas; la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de Mercabarna, Sònia Recasens; el director general de Mercabarna, Josep Tejedo, i el president de l’Associació de Concessionaris de Mercabarna (Assocome), Joan Llonch.

L’alcalde Trias no va perdre l’oportunitat per destacar la importància d’una iniciativa com aquesta i va subratllar “la prioritat” del govern municipal en temes com la reactivació econòmica i la creació d’ocupació a la ciutat.

Per la seva banda, la presidenta de Mercabarna va ressaltar la doble funció que compliran aquestes beques. “D’una banda, reactivar les empreses compromeses amb la creació d’ocupació i fer-les més competitives, tot incorporant talent. I, de l’altra, en l’àmbit social, ajudaran a integrar al mercat laboral a joves i aturats, que ara per ara són uns perfils que pateixen problemes a l’hora de trobar una feina”, va afirmar Recasens.

Universitaris especialitzats en temes alimentaris
Una part d’aquests beques impulsades per Mercabarna es dedicaran a facilitar la incorporació en empreses del recinte de 25 titulats universitaris que han estudiat a l’Escola Superior d’Agricultura de la UPC. En total, es destinaran 50.000 euros a aquesta partida.

Es tracta d’estudiants que han cursat els estudis de grau o màsters de titulacions relacionades amb el sector de l’alimentació i que s’ajusten als perfils que més demanden les firmes de la Unitat Alimentària, com són Enginyeria en Indústries Alimentàries, Enginyeria Agrícola, Enginyeria en Sistemes Biològics o Aqüicultura.

A banda de tenir accés a joves formats en temes específics del sector i que vénen avalats per la UPC, aquestes beques ofereixen facilitats econòmiques a les empreses que contractin aquests titulats durant 6 mesos, ja que Mercabarna aportarà 3 mesos del salari mínim interprofessional.

“Aquestes beques són una bona opció per a les nostres empreses ja que incorporar aquests titulats ens pot ajudar a millorar la competitivitat, tot contribuint a ampliar el coneixement i a introduir la innovació en els nostres processos productius”, va explicar el president d’Assocome i empresari de Mercabarna, Joan Llonch.

Oportunitat per a persones a l’atur
Les beques de Mercabarna també s’adrecen a persones que estan a l’atur, amb la perspectiva que puguin ser incorporats com a treballadors fixos en alguna de les firmes del polígon alimentari.

En aquest cas, la idea és oferir una oportunitat a una quinzena d’aturats –menors de 30 anys i majors de 45– que participen en els cursos de peixater, carnisser i especejador de canals, mosso de magatzem i venedor de productes alimentaris que es cursen als Serveis de Formació de Mercabarna. Les companyies que els contractin rebran de Mercabarna el 60% del salari mínim interprofessional durant un termini de 6 mesos. En total, s’aportaran 36.000 euros a aquesta línia de contractació.

Per a més informació sobre aquest programa de beques, podeu contactar amb els Serveis de Formació de Mercabarna, al telèfon 93 556 34 56 o al correu electrònic formacio(ELIMINAR)@mercabarna.cat

Entrevista a Núria Gustems, responsable de Gran Blau Sensibilitat Gastronòmica (Pepito Torné)

Entrevista a Isabel Palma, responsable de Recursos Humans de Torribas

(D’esquerra a dreta) El president d’Assocome, el rector de la UPC, l’alcalde de Barcelona, la presidenta de Mercabarna i el director general de Mercabarna