Nova subhasta conjunta per contractar la llum i el gas

Mercabarna i l’Associació de Concessionaris de Mercabarna (Assocome) col·laboren, a través d’una comissió mixta, per cercar projectes que permetin a les empreses reduir despeses en un tema cabdal: el consum d’energia. I en aquest context s’emmarca la iniciativa de comprar, de forma conjunta, els serveis de llum i gas.

Mercabarna i l’Assocome tornaran a participar, al setembre, en una nova subhasta electrònica per contractar, de forma conjunta, els serveis d’electricitat i gas per a les empreses del polígon alimentari.

Serà la segona vegada que es pren part en una iniciativa d’aquestes característiques, que consisteix a seleccionar l’empresa subministradora mitjançant una subhasta online i en temps real on les comercialitzadores fan ofertes i contraofertes per millorar el preu del quilowatt hora que de mitjana paguen les empreses.

A l’anterior subhasta, celebrada el setembre passat, les empreses de la Unitat Alimentària que es van adherir a aquesta iniciativa van aconseguir estalvis d’un 7’5% de mitjana en la factura de la llum i d’un 13,7% en la del gas.

Aquest model de contractació conjunta no és nou a Mercabarna. De fet ja s’aplica des de fa molts anys en les telecomunicacions i serveis de telefonia i es basa en aprofitar la gran concentració d’empreses que hi ha en aquest recinte per tenir més poder de negociació amb les firmes proveïdores de serveis i aconseguir preus més competitius. 

Les empreses de Mercabarna interessades a conèixer més detalls sobre la subhasta, ho poden fer trucant a Mercabarna (93 556 30 00) o a l’Assocome (93 556 42 01).