El sector carni impulsa la campanya "Xai per Pasqua"

“El xai de Pasqua” és una vella tradició pastoral comuna a diferents cultures mediterrànies que, antigament, acostumaven a menjar el xai a la primavera, ja que els animals criats durant l’hivern es caracteritzaven per la seva carn gustosa i suau.

Les empreses càrnies del recinte, a través de l’Associació de Concessionaris de Mercabarna (ASSOCOME) i amb el suport del Gremi d’Empresaris Carnissers i Xarcuters de Barcelona, han aposat per recuperar aquesta tradició amb la campanya “Xai de Pasqua. Una vella tradició gastronòmica mediterrània”.

Aquesta iniciativa, que durarà fins a principis de juny (la segona pasqua), es vehicula a través de les 500 carnisseries de Barcelona i rodalies adherides al gremi de detallistes, ja que són les encarregades d’informar els seus clients sobre les millors maneres de consumir i cuinar aquesta carn.

Més informació sobre la campanya “Xai de Pasqua. Una vella tradició gastronòmica mediterrània”

Descobreix el sector carni de Mercabarna 

L’empresari V.Tonijuan; el director de Mercabarna, J. Tejedo; l’empresari E. Capafons; i representants del Gremi de Carnissers i Xarcuters
Durant el 2013 es van sacrificar 3.447 tones de xai a l’Escorxador de Mercabarna