Els Gremis de Majoristes donen idees saboroses i econòmiques per al Nadal

Per sisè any consecutiu, els Gremis de Majoristes de Fruites i Hortalisses (AGEM) i del Peix (GMP), amb el suport de Mercabarna, van organitzar, el 18 de desembre, una roda de premsa per donar a conèixer als consumidors les tendències dels productes frescos per a aquest Nadal.
En una breu introducció, el director general de Mercabarna, Josep Tejedo, va ressaltar la vocació informativa d’aquest acte, que pretén “posar a l’abast dels ciutadans les nostres dades d’oferta de productes i de tendències de preus, perquè puguin ajustar la despesa en aliments frescos a les seves necessitats”.

Viu la il·lusió del Nadal a la Taula
Amb aquest eslògan i davant d’una quinzena de mitjans de comunicació, el president de l’AGEM, Casimiro Llorens, i el del GMP, Leandre Serra, van destacar el compromís per part de la cadena de comercialització per contenir els marges comercials, amb l’objectiu d’afavorir el consum nadalenc en aquests moments de dificultats econòmiques. Aquest compromís sectorial va quedar encara més palès amb la presència a la roda de premsa dels presidents dels Gremis de Detallistes de Fruites i Hortalisses i del Peix.
Seguidament, com ja es tradició, les dues associacions empresarials de Mercabarna van presentar dues propostes de menús de qualitat i econòmics –de 13 i 15€ per persona- elaborats per l’Escola d’Hoteleria i Turisme CETT amb l’aval de la Fundació Dieta Mediterrània.
Així mateix, cadascun dels representants majoristes va oferir dades sobre els volums de vendes i previsions de preus d’alguns dels productes estrella del Nadal.

Aportacions solidàries
En el marc de la roda de premsa, els Gremis de Majoristes van anunciar la donació de productes frescos a dos menjadors socials de Barcelona i Sabadell, que serviran per elaborar el menú del dia de Reis per a uns 200 usuaris d’aquests centres. Aquesta acció se suma a la ja habitual col·laboració de Mercabarna i les associacions empresarials de la Unitat Alimentària amb el Banc dels Aliments.

Més informació.

Els presidents dels Gremis de majoristes, durant la roda de premsa
Els Gremis van presentar propostes de menús assequibles per a aquestes Festes