Nice Fruit produirà fruita congelada de qualitat a Mercabarna

El passat 25 de juny, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va visitar Mercabarna per inaugurar un sistema pioner al món de congelació de fruites i hortalisses que s’ha instal·lat a l’empresa Cutting’s, firma ubicada al recinte especialitzada en la distribució de fruites i hortalisses de IV gamma per al canal Horeca.

L’acte va reunir uns 200 professionals del sector alimentari i va comptar amb l’assistència del director general d’Alimentació del Departament d’Agricultura de la Generalitat, Domènec Vila; la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de Mercabarna, Sònia Recasens; i el director general de Mercabarna, Josep Tejedo, entre d’altres.

Aquesta tecnologia, anomenada “Nice Cold System”, ha estat desenvolupada per la companyia catalana Nice Fruit, integrada pel Grup Cutting’s, el grup financer Fenoexit, la Universitat Politècnica de Catalunya i el professor Josep Maria Nacenta. La novetat d’aquesta tecnologia és que permet congelar les fruites i les hortalisses recollides en el seu punt òptim de maduració, mantenint, fins a tres anys, la mateixa textura, sabor i propietats nutricionals que les fresques. El president de Cutting’s, Miquel Pastor, va ressaltar la “revolució” que aquesta tecnologia suposarà per al sector hortofructícola, ja que permetrà “potenciar l’exportació, optimitzar els excedents de fruita o estabilitzar els preus”.

Un projecte català amb vocació internacional
Durant els parlaments, l’alcalde va destacar la projecció que donen a la ciutat iniciatives com aquesta i “com ajuden a fer que Barcelona sigui reconeguda per la recerca, el coneixement i la innovació”.

En la mateixa línia, el director general d’Alimentació va incidir que aquest projecte “uneix dos conceptes com l’emprenedoria i la recerca, binomi en el qual es basa el model econòmic que es vol impulsar des de la Generalitat”. Per la seva banda, el director general de Mercabarna va posar de manifest la voluntat de Mercabarna per estar al costat d’empreses que, com Nice Fruit, “s’esforcen per adaptar-se als nous temps i donar cada dia més valor afegit als seus productes i serveis”.

L’acte també va comptar amb la presència d’una vintena d’empresaris xinesos que van signar un acord amb Nice Fruit per exportar la tecnologia al seu país.

Més informació a www.nicecoldsystem.com

Les autoritats, durant la visita a la zona on s'ubica el sistema de congelació de fruites
L'alcalde de Barcelona, amb el president de Cutting's, el director general de Mercabarna, el director de Hannover Entreprise i el director general d'Alimentació