Nou director general de Mercabarna

Josep Tejedo ha substituït Montserrat Gil de Bernabé en la direcció de Mercabarna a principis d’aquest mes de març.

Nascut a Barcelona, Josep Tejedo és llicenciat en Dret i diplomat en Desenvolupament Directiu per l’IESE Bussiness School.

D’entre el seu historial professional cal destacar que, entre el 1995 i el 2000, va ser professor-col·laborador de cursos de postgrau de la Universitat de Barcelona i el Col·legi d’Advocats de Barcelona.

La trajectòria de Tejedo, però, està molt vinculada al sector de la banca. Primer, assumint diferents responsabilitats dins del Banco Atlántico. Posteriorment, el 1990, va entrar a Ibercaja com a Director Provincial amb la missió d’expandir aquesta entitat a Barcelona.

Un any després, i amb l’objectiu d’ampliar aquesta missió a la resta del territori català, Tejedo va ser anomenat Director Regional de Catalunya. Més tard, va ser l’encarregat de liderar la fusió d’Ibercaja amb la Caixa Rural de Catalunya, un procés que va permetre consolidar aquesta entitat com la segona caixa d’estalvis no catalana més important a Catalunya, i ampliar després la xarxa d'oficines també a les Illes Balears.

En aquesta etapa, Tejedo va tenir l’oportunitat de treballar amb petites i mitjanes empreses del sector agrolimentari, sobretot de la producció, ja que va gestionar la participació de l’entitat en convenis col·lectius d’estructures agràries, així com ajudes financeres a agricultors, comerciants i cooperatives, i programes financers per a pimes.

Va ser patró fundador de la Fundació Catalana de Cooperació i de la Fundació Catalana per a la Recerca en representació d'Ibercaja.

El 2006, Tejedo va deixar Ibercaja per fer-se càrrec de la Direcció General del Grup Immobiliari Castellví.

Actualment, dirigia un grup d'empreses de consultoria especialitzada en projectes d’infraestructures i internacionalització de companyies.

Josep Tejedo, nou director general de Mercabarna