Els infants descobreixen el món de les flors a Mercabarna-flor

Flors i plantes cada dia! Aquest és el nom de la campanya dirigida a escolars que han posat en marxa la direcció de Mercabarna, l’Associació d’Empresaris Majoristes (AEM) i l’escola Rosa Valls- formació.

L’objectiu és que els nens i nenes que hi participin descobreixin el món de les flors i les plantes, se sensibilitzin amb els beneficis per al benestar emocional que aquestes comporten i prenguin consciència de la importància de respectar el medi ambient.

Tot i que el curs passat es va fer una prova pilot amb 12 escoles, el 10 de novembre es va donar el tret de sortida definitiu a la campanya amb la visita d’un grup d’infants d’una escola d’Esplugues de Llobregat. La previsió és que, al llarg del curs, més de 250 infants, de 9 a 10 anys, de diferents centres educatius catalans participin en aquesta iniciativa.

Observa, olora, manipula
L’eix central de la campanya és la visita d’un matí sencer a Mercabarna-flor. Acompanyats d’un monitor, els infants fan un educatiu i divertit recorregut per les diferents zones de comercialització del Mercat. És una manera immillorable per conèixer les peculiaritats de la comercialització majorista dels productes florals, però, sobretot, és una oportunitat per palpar, olorar i descobrir la immensa varietat de flors i plantes que existeixen.

A la zona de planta, els escolars veuen plantes aromàtiques, carnívores, arbres fruiters, entre d’altres, i, a la zona de flor, identifiquen les espècies més comunes, varietats, procedències o formes de conservació. La visita a Mercabarna-flor conclou amb un taller floral, on els escolars aprenen a netejar i tallar les flors, a combinar-les amb diferents verds i a embolcallar-les amb complements per fer un ram que, després, es poden endur a casa.

Com a suport a la campanya, Mercabarna, AEM i Rosa Valls-formació han editat un vistós fulletó que s’entrega als escolars amb l’objectiu que el missatge de Flors i plantes cada dia! arribi també a les seves famílies.

Els infants, durant la visita al Mercat
Els escolars participant en el taller floral