Baixen els preus dels productes de gamma alta del Mercat

Dins del grup de productes del Mercat Central del Peix considerats de gamma alta –és a dir, els que es comercialitzen a partir de 15€/kg.– trobem que, en el que portem d’any, el nombre d’articles que han disminuït el preu superen els que l’han augmentat.

Aquesta tendència es comença a apreciar en els articles que van dels 8 als 15€/kg i es fa encara més evident a mesura que pugen els preus.
Aquesta és la principal conclusió de l’estudi sobre l’evolució dels preus de gener a octubre d’aquest any realitzat per la direcció del Mercat, i que atribueix aquesta tendència als efectes de la crisi i a un canvi d’hàbits de compra per part dels consumidors. Les espècies que més han patit aquest descens de preu són la gamba fresca, l‘escamarlà fresc, el llobarro salvatge fresc, l’orada salvatge fresca, el llagostí fresc, l’angula cuita congelada, la llagosta vermella viva i les cues de llagostí congelades.

En canvi, l’estudi revela que en el grup d’espècies més econòmiques –que va dels 2 i 5€/kg– s’ha produït la tendència contrària. Hi ha hagut més productes que han experimentat un increment de preu i menys que l’hagin abaixat. En aquest sentit, destaquen els casos de la cloïssa cultivada fresca, l’orada de cultiu fresca, la gambeta congelada, la sèpia neta granissada congelada, el calamar xinès congelat i el llucet de més de 500gr fresc.

El gràfic indica el número de productes que pugen o baixen, per intervals de preu, entre gener i octubre d'aquest any