Mercabarna representa els mercats majoristes del món a la Comissió Europea

La directora general de Mercabarna, Montserrat Gil de Bernabé, va assistir en qualitat de representant de la Unió Mundial de Mercats Majoristes (WUWM) a la tercera trobada d’experts, organitzada per la direcció general d’Empresa i Indústria de la Comissió Europea, on s’està debatent sobre les pràctiques contractuals dins de la cadena de proveïment alimentària.

Era la primera vegada que un representant d’un mercat majorista participava en una d’aquestes reunions, l’objectiu de les quals és detectar les males pràctiques que s’estan donant dins de la cadena de proveïment i definir les regles principals que han de guiar les relacions comercials entre els agents de la cadena.

La reunió, celebrada a Brussel·les el 14 de setembre, va congregar representants de diferents direccions generals de la Unió Europea, ministres d’Agricultura i Finances de diversos estats membres, així com associacions, cooperatives i empreses d’àmbit agroalimentari. Es preveu que el debat en el si d’aquestes trobades s’allargui fins mitjans 2012.