L'Escorxador de Mercabarna, el primer a obtenir el certificat de benestar animal

Cada vegada hi ha una major preocupació entre l’opinió pública perquè es garanteixi el bon tracte als animals en els escorxadors. Davant d’aquesta inquietud social, la Federació Catalana d’Indústries de la Carn (FECIC) va encarregar a l’IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària) l’elaboració d’un protocol de benestar animal per als escorxadors catalans, certificat per l’Institut Comunitari de Certificació (ICC), i que està basat en l’estàndard de qualitat d’àmbit europeu Welfare Quality.

L’Escorxador de Mercabarna ha estat el primer de Catalunya a aconseguir aquest nou certificat. Per obtenir-lo, uns auditors van inspeccionar el procés que segueix l’animal, des que entra a l’Escorxador fins que es converteix en una canal. Aquí s’inclou el transport, la descàrrega, la conducció a l’estabulació, el sacrifici, etc., però també d’altres paràmetres com l’estat de les instal·lacions o la formació del personal.

Aquesta certificació, pionera a Espanya, es renova cada sis mesos, cosa que garanteix que es mantinguin els nivells de qualitat en aquest àmbit. De moment, només afecta a la línia de la vedella, però l’IRTA ja està treballant en l’elaboració d’un protocol per al xai.

La línia de vedella de l'Escorxador ha obtingut el nou certificat de benestar animal