Grans avantatges en telefonia fixa per als usuaris de Mercabarna

Les empreses que treballen amb aliments frescos, com és el cas dels majoristes i compradors de Mercabarna, necessiten comunicar-se de forma àgil, ràpida i constant amb els seus proveïdors i clients locals i d’arreu del món. A més, el sistema de comunicacions ha de ser molt fiable, ja que la caducitat de productes peribles no permet retards. Per aquest motiu, la xarxa de telecomunicacions de Mercabarna continua millorant, amb l’objectiu de garantir unes comunicacions òptimes als usuaris.

La darrera actuació ha suposat la modernització del sistema de telefonia fixa, que ara passa a ser digital.
La Comissió d'Usuaris de Telecomunicacions de Mercabarna, integrada per la direcció de Mercabarna, l’Associació de Concessionaris de Mercabarna (ASSOCOME) i els Gremis de Majoristes de Fruites i Hortalisses (AGEM) i del Peix (GMP), han apostat, després d’un procés concursal, per atorgar la implantació d’aquesta plataforma de telefonia IP fixa a Orange i Siemens.

Reducció de costos i més serveis
Aquest sistema té diversos avantatges, que es resumeixen en menys avaries, més funcionalitats per facilitar la feina a les empreses, i reducció de costos. “És un canvi necessari per modernitzar l’actual sistema, però també per guanyar prestacions”, assegura Joan Carles Artés, responsable de Telecomunicacions d’AGEM.

Donat que les trucades es realitzen via IP (utilitzant el mateix canal de connexió a Internet), cada terminal es converteix en un petit ordinador connectat al sistema de gestió informàtica de l’empresa. Aquest sistema permet atendre les trucades al telèfon de l'empresa des de qualsevol punt del món, amb un desviament de trucada gratuït. Segons Pere Xampeny, responsable de Telecomunicacions del GMP, aquest sistema permetrà una major “flexibilitat i mobilitat” a les empreses, ja que “sempre podràs portar l’oficina al teu mòbil”.

Aquest sistema afavoreix una reducció en els costos de telefonia fixa. Per exemple, les trucades entre dos terminals digitals entren en la tarifa de connexió a Internet, de forma que les trucades a proveïdors, clients i altres seus de l’empresa que tinguin aquest sistema són gratuïtes. A més, les empreses es beneficiaran d’un preu molt competitiu per aquests serveis, gràcies a poder garantir a l’operador el gran nombre d’usuaris que conformen la comunitat Mercabarna.

La migració al sistema digital, sense cost
En els propers mesos, Orange visitarà les empreses del grup d’usuaris Mercabarna per concretar amb cadascuna les seves necessitats de telefonia i, a partir del maig, començarà la substitució dels terminals analògics per als digitals. Ni la transició al nou sistema ni la substitució dels terminals tindrà cap cost per a les empreses.

La xarxa de telecomunicacions de Mercabarna, guardonada
L'Associació de Proveïdors de Xarxa, Internet i Telecomunicacions @asLAN ha atorgat a Mercabarna el Premi @asLAN 2011 per la xarxa de telecomunicacions de la Unitat Alimentària de Barcelona, reconeguda com a "Cas d'èxit TIC" en la categoria d'Empresa Pública. Aquest guardó premia el conjunt d'actuacions realitzades durant els últims vint anys a la xarxa de telecomunicacions de Mercabarna, i el seu caràcter pioner: és el primer polígon alimentari en implantar un sistema de telefonia digital, i ja al 1997 va ser pioner per la xarxa de fibra òptica. Aquesta xarxa s’ha desenvolupat tenint en compte les necessitats de les empreses del polígon alimentari, i posa al seu abast uns serveis de telecomunicacions avançats a baix cost.

Aquests són alguns models de terminals de telefonia IP i del programa informàtic per gestionar les trucades