Proper seminari sobre les darreres tendències en envasatge

Els propers 5, 6, 12 i 13 d’abril, l’Associació Clúster Alimentari de Barcelona –que lidera Mercabarna– organitzarà el seminari estratègic “Envasatge i vida comercial”. Aquest seminari forma part de les activitats que s’estan duent a terme dins del Pla de Dinamització del Clúster Foodservice de Catalunya, amb el suport d’ACC1Ó, i on s’estan tractant diferents temes d’interès per a les empreses que operen en el sector foodservice (logística, tendències de futur, desenvolupament de producte, màrqueting, etc.).

L’objectiu del seminari és mostrar les darreres tècniques en processos d’envasatge que permeten allargar la vida comercial dels productes frescos. Així, durant les 16 hores del curs, es parlarà d’aspectes com les atmosferes controlades, els bioplàstics, les reaccions químiques o el paper de la seguretat alimentaria en aquests processos.

El seminari, que se celebrarà a Mercabarna, estarà impartit per l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral, vinculada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i comptarà amb la participació d’experts d’empreses i institucions.

Més informació del seminari, preus, descomptes i inscripcions a: www.mercabarna.cat/foodservice  

Estratègies i tecnologia en desenvolupament de producte
Uns 40 professionals, la majoria d’empreses de Mercabarna, van assistir el 23 de març a la quarta jornada del Pla de Dinamització del Clúster Foodservice de Catalunya, celebrada a Mercabarna. En aquesta sessió es va posar l’accent en la importància de desenvolupar productes adaptats a les necessitats canviants del sector foodservice com a forma de millorar la competitivitat de les empreses adreçades a aquest sector.

Narcís Grèbol, director d’innovació del Centre de Noves Tecnologies i Processos Alimentaris (CENTA), va destacar el paper de les tecnologies d’envasatge, conservació i preparació final com a clau per al desenvolupament de productes alimentaris de IV i V gamma. També va destacar sistemes, desenvolupats pel CENTA, per controlar la proliferació de microbis en el procés de producció d’aquests aliments i va oferir una sèrie de recomanacions per millorar la percepció dels productes de IV i V gamma per part dels consumidors.

La jornada va continuar amb l’exposició de diversos casos pràctics de desenvolupament de nous productes (Maresmar, Quick Chef i Gallina Blanca) i va concloure amb una taula rodona en què van participar tots els ponents i assistents.

Aquest seminari servirà a les empreses per conèixer les novetats pel que fa a l'envasatge d'aliments frescos