Claus per construir una estratègia guanyadora

Prop d’una cinquantena d’empresaris de firmes de dins i fora de Mercabarna que serveixen a la restauració, responsables de cadenes de restaurants i representants institucionals van assistir a aquest taller sobre canvi d’estratègia, impartit pel gerent de Dinamització de Clústers d’ACC1Ó, Joan Martí.

El seminari va començar amb una reflexió sobre la importància de l’estratègia i quins són els factors que permeten construir una estratègia guanyadora (lideratge, visió de futur, diferenciació, conèixer el client i segmentació del negoci), amb exemples d’empreses alimentàries que els han aplicat amb èxit.

Els avantatges de formar part d’un clúster
La segona part del taller va tractar sobre la importància del clúster com a instrument per detectar estratègies guanyadores i ajudar-nos a implementar-les, individualment o mitjançant la cooperació empresarial.
Per exemplificar-ho, Martí va explicar experiències d’èxit d’altres clústers que està desenvolupant ACC1Ó. Com el cas d’algunes de les empreses del clúster Gourmet que, individualment, han apostat per implementar iniciatives com desenvolupar nous productes o packagings. En l’àmbit col·lectiu, el ponent d’ACC1Ó va donar a conèixer el cas del clúster tèxtil d’Igualada, gràcies al qual onze firmes han creat una plataforma d’aprovisionament exterior que els permet abaratir costos logístics.

El seminari va finalitzar amb un taller on els assistents van analitzar un cas pràctic, i amb un debat on es van apuntar possibles temes d’interès, tant col·lectius com individuals, per a les firmes que poden integrar el clúster foodservice.

Propera xerrada: 19 de gener
El proper 19 de gener se celebrarà el segon seminari previst en el Pla de Dinamització del Clúster Foodservice. En aquest cas, la jornada tractarà sobre les tendències clau de futur del sector foodservice i s’analitzaran els canvis d’hàbits dels consumidors i com això afecta a les empreses que intervenen en la cadena de valor del sector de la restauració.

Més informació sobre aquesta jornada al web de Mercabarna.

La primera jornada va comptar amb l'assistència d'uns cinquanta professionals del sector