Mercabarna participa a la fira "Mercat de Mercats" amb '5 al dia'

Aquesta fira, organitzada per l’Institut Municipal de Mercats, va convertir el pla de la Catedral i de Santa Caterina en un gran ‘mercat’ amb parades plenes de producte dels comerciants dels mercats municipals de Barcelona i de la pagesia catalana, demostracions de restauradors i degustacions. La proposta va ser un èxit i prop de 180.000 ciutadans van gaudir amb la gastronomia pròpia de la cultura mediterrània.

Experimenta amb les fruites i hortalisses
Mercabarna i AGEM van aprofitar la fira per organitzar entretingudes activitats infantils pensades per difondre la filosofia de ‘5 al dia’ entre els nens i les seves famílies. L’activitat principal era un taller de tast, on els infants havien de provar amb els ulls tapats diferents fruites i hortalisses i endevinar-les. Després, els participants havien d’elaborar acolorides brotxetes amb fruites variades.

L’objectiu era que els nens provessin i experimentessin amb les fruites i hortalisses i veiessin com de divertit, saludable i saborós pot ser menjar aquests aliments.

Els més menuts també van poder participar-hi gràcies a un taller de dibuix on havien de pintar els personatges de la campanya ‘5 al dia’.

Consells sobre productes frescos
Mercabarna també va estar present en les activitats que es feien dins de l’aula gastronòmica de la fira a través de la seva Àrea de Formació, que va organitzar dos tallers pràctics, amb gran èxit de públic, on es va mostrar com s’ha de comprar i tallar el peix i la carn en funció del plat que es vol cuinar.

Els nens provant d'endevinar les fruites i hortalisses durant el taller de tast
Els tallers de l'Àrea de Formació van tenir un gran èxit entre els assistents a la fira