Acord per impulsar el Centre Interactiu del Peix

El tinent d’alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona i president de Mercabarna i de l’Institut Municipal de Mercats, Jordi William Carnes, i el president del GMP, Leandre Serra, van ser els encarregats de signar aquests convenis, en un acte on també hi van ser presents el director general de Pesca de la Generalitat de Catalunya, Martí Sans; la directora general de Mercabarna, Montserrat Gil de Bernabé; i el gerent de l’Institut Municipal de Mercats, Jordi Torrades.
Segons l’acord, Mercabarna cedirà l’espai, de 220 m2, dins del Mercat Central del Peix on s’ubicarà aquest Centre i construirà l’accés per als visitants. A més, col·laborarà amb les diferents campanyes de promoció del peix entre els infants.
Per la seva banda, l’Institut Municipal de Mercats col·laborarà en el disseny del CIP amb l’objectiu de destacar el paper dels mercats en la distribució i coneixement del peix entre la ciutadania. “Tant Mercabarna com Mercats Municipals tenen un compromís ferm per preservar la nostra cultura mediterrània i, per això, donem suport al CIP, perquè promourà el consum d’aliments frescos i saludables entre els infants, que són els consumidors del futur”, afirmava Carnes.
En la mateixa línia Serra va indicar que el CIP “és un projecte de país, compromès amb els infants i els joves, i alhora un nou equipament per a Catalunya. Des del Gremi estem fent un gran esforç per impulsar-lo, per això és tan gratificant que les administracions públiques i també organismes privats ens donin el seu suport”.

Un espai per apropar-se al món del peix
El Centre Interactiu del Peix (CIP), una iniciativa pionera a Espanya, està concebut com un espai museogràfic atractiu i modern on, a través de la potenciació dels sentits i de diferents jocs audiovisuals interactius, es pretén apropar el món dels productes pesquers al públic en general i, molt especialment, als escolars de primària d’entre 8 i 11 anys. Actualment, ja estan en marxa les obres de construcció d’aquest espai. Es preveu que estiguin finalitzades el mes de juny.

D'esquerra a dreta: La directora general de Mercabarna, el president del GMP, el president de Mercabarna, el director general de Pesca i el gerent de l'Institut Municipal de Mercats, durant l'acte de signatura
Imatge virtual del futur Centre Interactiu del Peix