Uns 400 floristes participen a la Festa de la Primavera

La Campiona d'Europa d'Art Floral, l’alemanya Nadine Weckardt, va ser l’encarregada de conduir la gran demostració floral, de quasi tres hores, que es va dedicar als rams de núvia i a les composicions primaverals. Weckardt va donar multitud d'idees sobre com fer treballs molt comercials que ajudin als floristes a incrementar les vendes.
La primera part de la demostració va estar centrada en l'elaboració de rams de núvia, alguns dels quals tenien les flors clàssiques com la rosa com a element principal, mentre que d’altres jugaven amb verds, complements i flors d'aparença més silvestre.
En la segona part, les flors i plantes que anuncien l'inici de la primavera van prendre el protagonisme en forma de colorits bouquets, imaginatives composicions amb plantes, econòmics detalls amb flor de temporada, etc.

Galeria d'imatges de la demostració de Nadine Weckardt

Àmplia participació en el concurs de rams de núvia
Un dels plats forts de la jornada va ser el concurs de rams de núvia. Prop d'una quarantena de professionals del sector es van animar a participar en un concurs que, en paraules de Jordi Abelló, president del jurat, “on hi ha hagut molts treballs d'un altíssim nivell”. El jurat, completat per Concepció Montagut, Cristina Calçada i Jordi Busquets, va atorgar dos premis, al Millor Ram de Núvia i al Ram de Núvia Més Original, mentre que el tercer es va deixar en mans del públic assistent, que va votar per escollir el Millor Ram de Núvia
A més, durant tota el matí es va desenvolupar un taller infantil on uns 50 nens i nenes van gaudir component un bouquet primaveral i un centre de plantes de temporada.

Galeria d'imatges del Concurs de rams de núvia

Propera demostració: Dia de la Mare i Sant Jordi
El dilluns 12 d'abril Mercabarna-flor acollirà una nova demostració d'art floral centrada a oferir als floristes tècniques i idees que els permetin millorar les vendes de cara al Dia de la Mare i la Diada de Sant Jordi.

Nombrosos floristes van assistir a la demostració floral
Aquest és un dels treballs elaborats per la campiona d'Europa d'art floral