La tuneladora de l'L9 del Metro arriba a Mercabarna

En les properes setmanes està previst que aquesta impressionant màquina, de 100 metres de longitud i quasi 10 de diàmetre, segueixi perforant fins a l’estació de Parc Logístic, on es preveu que arribi cap a la primavera.
Coincidint amb l’arribada de la tuneladora, el Departament de Política Territorial i Obres Públics de la Generalitat va organitzar una visita d’obres a l’estació de Mercabarna, a la qual van assistir-hi el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal; el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona i president de Mercabarna, Jordi W. Carnes; la presidenta de Transports Metropolitans (TMB), Assumpta Escarp, representants de GISA –empresa que realitza les obres– i membres de la direcció de Mercabarna.
Durant la visita es va poder comprovar que la construcció de la futura estació de Mercabarna, que s’ubicarà just davant de la porta K d’entrada al recinte, està molt avançada. L’estructura ja està acabada i queda treballar en l’arquitectura interior i l’adequació de les instal·lacions.

L'estació de Mercabarna operativa al 2012
La parada de Metro de Mercabarna serà una de les 13 estacions que conformaran el ramal de l’L9, que connectarà el barri del Gornal de L’Hospitalet de Llobregat amb l’Aeroport del Prat. Aquest tram, de prop de 17 quilòmetres, es preveu que entri en funcionament al 2012.

Aquesta és la tuneladora que perforarà des de Mercabarna fins a l'estació de Parc Logístic
D'esquerra a dreta: El president de Mercabarna, la presidenta de TMB i el secretari per a la Mobilitat, mirant un dels plafons explicatius sobre la tuneladora