Com millorar la logística alimentària al Port de Barcelona

Dins d’aquest Pla Estratègic del clúster logístic, la logística alimentària té un pes important, ja que és una de les activitats principals del Port, que, a més, durant el 2009 ha disminuït el seu volum al voltant del 5%.

Per millorar aquesta àrea, s’ha creat un grup de treball format per responsables de l’Autoritat Portuària, empreses de serveis del Port, la direcció de Mercabarna i una representació d’empresaris dels diferents sectors d’activitat d’aquest polígon alimentari.

El 29 de gener, aquest grup es va reunir per primer cop per identificar les dificultats que tenen les empreses de Mercabarna a l’hora de moure producte fresc a través del Port. En aquest sentit, els empresaris van analitzar els diferents problemes, la majoria dels quals estan relacionats amb el funcionament del PIF (Punt d’Inspecció Fronterera). En el mes de març, els responsables del Port i del PIF es reuniran per estudiar exhaustivament totes les possibles solucions a aquests problemes i, posteriorment, es posaran en comú amb les empreses del recinte.

Els empresaris de Mercabarna durant la reunió amb els representants del Port