Josep Colomines: “Hem reduït el consum d’electricitat en un 60%”

Entrevista a Josep Colomines, gerent de Colofruit

Quines mesures heu pres per reduir l’impacte mediambiental de la vostra activitat?
Moltes. No fem servir porex, sinó cartró reciclat. Amb els clients treballem amb envàs de retorn. Fem servir el Punt Verd de Mercabarna cada dia. I hem renovat tota la instal·lació elèctrica de la nau, cosa que ens ha permès reduir fins a un 60% el consum d’electricitat a les zones clau de l’empresa.

Un 60% d’estalvi en electricitat és molt, com ho heu aconseguit?
Hem instal·lat interruptors per a cada sector de treball i per a cada passadís del magatzem, de forma que només encenem els llums, que ara són de baix consum, de les zones on s’està treballant. I a la planta superior, aprofitem la llum natural amb un sistema d’il·luminació per tubs i miralls i amb algunes franges de sostre translúcid, i només cal encendre els llums a la nit.

Què us va impulsar a prendre aquestes mesures?
El sentit comú en tots els casos. I pel que fa a la llum, vam veure que la despesa en corrent elèctric era molt gran, i que es podia reduir fàcilment.

Aquestes millores en la instal·lació elèctrica han suposat una inversió molt gran?
Sí que hi ha hagut una inversió, però en dos anys ja està amortitzada. Qualsevol millora comporta una despesa, però també uns avantatges. Ara fa un mes hem comprat una nova màquina per rentar fruites i hortalisses que injecta aire a l’aigua, de forma que en fem servir molta menys. I a més aconseguim un rentat de major qualitat, i més ràpid. Estem gaudint els seus avantatges des de ja, i en tres anys estarà amortitzada.

Josep Colomines, gerent de Colofruit