Inspectors sanitaris de Mercas debaten sobre seguretat alimentària a Mercabarna

Una vintena d’inspectors de control sanitari de diferents Mercas espanyols van assistir-hi amb l’objectiu de compartir experiències relacionades amb la inspecció de productes frescos en els mercats majoristes.

“Han estat unes jornades molt enriquidores. Hem parlat de traçabilitat i etiquetatge, de conservació dels productes de la pesca, de l’aplicació del fred en la venda de productes frescos o de les noves normatives sanitàries, entre d’altres. Però, sobretot, hem compartit punts de vista sobre problemes similars que trobem en el dia a dia”, explicava Montserrat Ramoneda, cap del Servei d’Inspecció Sanitària de Mercats Centrals de l’Agència de Salut Pública.

A banda de les taules de debat, a les jornades també es van fer diverses conferències, a càrrec de Joaquim Ros, director de Mercats i Promoció de Mercabarna; Lluís Alberich, director Industrial i de Serveis de Mercabarna; Àngels Videla, directora tècnica de l’empresa de peix Grupo Videla; i Joan Folch, responsable de Qualitat de la firma hortofructícola Morales e Hijos.

Els inspectors sanitaris, a més, van visitar els Mercats Centrals de Peix i Fruites i Hortalisses i el Punt Verd, una instal·lació que, segons Ramoneda, “va impactar” els assistents “ja que la gestió dels residus és un dels grans reptes pendents en els grans mercats majoristes i Mercabarna té molt a ensenyar en aquest camp”.