Idees contra la crisi a les Mercademostracions

Des de bon matí, el Mercat va lluir les seves millors gales, gràcies a l’esforç dels empresaris, que van omplir les parades de producte, i a les deu escoles d’art floral espanyoles participants, que van exposar nombrosos treballs farcits de colors i originalitat. I és que, des de sempre, les Mercademostracions s’han caracteritzat per ser un aparador de la moda floral. La passarel•la on els professionals veuen les noves tendències per a la propera temporada i, en especial, per al Nadal. Però, en un any marcat per la crisi, era necessari oferir als floristes alguna cosa més.

Flors i plantes a l’abast de tothom
Per això, enguany, Mercabarna va apostar per una idea: apropar la flor i la planta als ciutadans creant treballs florals originals a preus assequibles. La demostració de com fer això va anar a càrrec de les deu principals escoles d’art floral espanyoles (Academia Floral Alnorte, Academia Lis Diseño Floral, Deflorarts, Escola d’Art floral de Catalunya, Escuela Andaluza de Arte floral, Escuela Arte Floral de Aragón, Escuela Española de Arte Floral, Nature Formación, Rosa Valls-formació i Smilax Taller de Florística), que al llarg del matí van elaborar prop de 300 propostes florals que anaven dels 5 als 25 euros, confirmant que creativitat i preu poden anar de la mà.

“Espanya està a la cua dels països europeus pel que fa al consum de flors i plantes i des de Mercabarna volem canviar aquesta tendència, promovent l’ús quotidià d’aquests productes i no com articles de luxe que només és consumeixen en ocasions esporàdiques”, explicava la directora general de Mercabarna, Montserrat Gil de Bernabé, davant la quinzena de mitjans de comunicació que van assistir a Mercabarna-flor a cobrir l’acte. A més, Gil de Bernabé va anunciar que a partir d’ara Mercabarna-flor realitzarà actes monogràfics sobre diferents temes per seguir oferint idees econòmiques als floristes.

Joves promeses de l’art floral
Ja per la tarda, es va celebrar la gran demostració “Els nous talents”, en la qual cada escola apadrinava un jove florista. La sala polivalent del Mercat es va quedar petita per veure en acció la sàvia nova del sector que, amb uns treballs plens d’imaginació, materials nous i flors de tota mena, van deixar palès que l’art floral té un gran futur per endavant.

Visita la galeria d'imatges.