Mercabarna, a “La salut al cistell” de TV3

Mercabarna és un dels promotors d’aquest nou espai televisiu, juntament amb el departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural i l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona. Marcel Gorgori i Mabel Martí són els presentadors d’aquest programa, que s’emetrà els diumenges, a les 20h.

De la terra a la cuina
Cada programa s’iniciarà al mercat, on s’escolliran diferents productes (verdures, peix, carns, oli, pa, etc.) per elaborar uns menús. A través de petits reportatges, s’ampliarà la informació d’alguns d’aquests aliments, incidint en les varietats, orígens, conservació, etc. Per fer-ho, el programa ens aproparà a les zones de producció i a Mercabarna, on els experts explicaran les característiques dels diferents productes. A cada programa, a més, s’analitzarà en profunditat un producte a través d’un reportatge monogràfic i de l’aportació d’especialistes en aquest aliment.

Amb els productes analitzats, un cuiner de prestigi i un nutricionista reconegut explicaran com s’han de combinar per fer un menú equilibrat i saludable, basat en la dieta mediterrània. El programa es completarà amb una entrevista a un personatge famós on es parlarà dels seus hàbits alimentaris i de la seva activitat professional.

Al llarg dels diferents programes apareixeran imatges d’empreses de Mercabarna i opinions dels professionals de la Unitat Alimentària. En paraules del president de Mercabarna i tinent d’alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes, “aquest programa servirà per apropar Mercabarna a l’opinió pública”.