El preu mitjà del Mercat baixa el 9,7% en el primer trimestre de l’any

En els tres primers mesos de l’any, el preu mitjà del Mercat ha disminuït el 9,7% respecte al mateix període de 2008. Segons les previsions del mercat, si la tendència actual es manté com fins ara, en aquest mes d’abril el preu mitjà pot arribar a baixar al voltant del 13%.

En canvi, aquesta situació no afecta les vendes, que es mantenen i, fins i tot, s’han incrementat lleument en relació amb l’any passat. En total, en el que portem de 2009, s’han venut al Mercat 19.506 tones de peix i marisc. En el cas dels productes frescos, el tonatge s’ha incrementat el 4,5% en comparació amb el mateix període de 2008. Respecte als congelats, l’augment ha estat del 9,5%.

Els productes de preu més alt, els que més baixen
Els productes congelats són els que més han acusat aquest descens en els preus. En global, la seva cotització ha estat el 13,4% inferior a la del mateix període de l’exercici anterior. En la mateixa línia, el peix i marisc fresc comercialitzat al Mercat també han experimentat una disminució del preu, en aquest cas, del 8,7%. Tant en el grup de frescos com de congelats, els productes que presenten un major descens del preu són els que presenten un preu més elevat, és a dir, els que sobrepassen els 8€/kg.