Acord històric per allargar la vida de les empreses de Mercabarna

L’acord va ser signat pel president de Mercabarna i tinent d’alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes; el president d’Assocome, Joan Llonch; i els presidents dels Gremis de Majoristes de Fruites i Peix, Casimiro Llorens i Leandre Serra, respectivament. A l’acte també hi van assistir el vicepresident de Mercabarna per part de Mercasa, David Chica; la directora general de Mercabarna, Montserrat Gil de Bernabé i nombrosos representants de les associacions empresarials de Mercabarna.

Nova etapa
En paraules del president de Mercabarna, amb aquest acord “s’obre una nova etapa de canvis positius i de renovació a Mercabarna, ara que les empreses tenen clar el seu futur dins del recinte”. Un futur que, segons Carnes, “un cop aconseguida la continuïtat en el temps, passa per plantejar-nos l’ampliació física de Mercabarna, perquè aquelles empreses que vulguin créixer ho puguin fer”.

“Hem signat aquest acord amb il·lusió per la importància estratègica que té, ja que ens aporta els elements necessaris per afrontar el futur amb confiança”, va afirmar el president d’Assocome. I va afegir, “Mercabarna és casa nostra i s’ha convertit en una cosa que està per sobre de les nostres empreses. Amb aquest acord Mercabarna serà encara més nostra i entre tots la farem més gran”.

Tots dos també van coincidir en assenyalar la importància que ha tingut per assolir aquest acord la bona entesa i el diàleg continuat que sempre hi ha hagut entre Mercabarna i les empreses del recinte.

Acord de futur
Gràcies a aquest acord, els nous contractes que les diferents empreses del recinte signin amb la direcció de Mercabarna tindran una vigència mínima de 35 anys.

En el document, a més, s’estableix que les empreses que vulguin continuar exercint la seva activitat dins del polígon alimentari, quan finalitzin els seus contractes, hauran de pagar uns drets econòmics de novació, que Mercabarna destinarà a la millora i ampliació de les infraestructures i els serveis del recinte.