El Mercat es manté estable durant el 2008

L’any passat es van comercialitzar 1.107.000 tones, una xifra que representa un augment de les vendes del 0,9% respecte al 2007. En relació als preus, cal remarcar que el preu mitjà del Mercat només s’ha incrementat un 0,6% respecte a l’exercici anterior.

Pel que fa a les fruites, s’ha registrat un lleuger increment de la comercialització, l’1%, i també dels preus, el 4%. En canvi, les hortalisses s’han mantingut estables quant a les vendes, però el preu ha descendit el 7%.

Els plàtans i les patates, productes estrella del Mercat
Un any més, plàtans, taronges, pomes, melons i préssecs han tornat a ser les fruites que més s’han comercialitzat al Mercat. D’aquest grup, només els plàtans i els préssecs han incrementat les vendes durant el 2008, el 2 i el 7% respectivament.

Respecte les hortalisses, la patata continua sent la protagonista principal del Mercat, amb prop de 198.000 tones venudes durant l’any. Tot i això, aquest tubercle ha patit un lleuger descens de les vendes, de l’1%, respecte al 2007. En general, però, la majoria d’hortalisses han incrementat les vendes, com és el cas dels tomàquets, cebes, carxofes i mongetes.

Baixen les importacions
Un dels fets destacats del 2008 és el descens de les importacions, tant de fruites com d’hortalisses. El 37% dels productes comercialitzats al Mercat durant l’any passat procedien d’altres països, mentre que el 2007 aquesta xifra era del 39%.