Visita de l’alcalde de la ciutat xinesa proveïdora dels “tot a 1 euro”

Acompanyat per empresaris i representants de l’Ajuntament d’aquesta localitat, He Meihua volia conèixer el sistema de recollida i gestió de residus de Mercabarna, amb l’objectiu de veure quins trets d’aquest model es poden aplicar a la política de tractament de deixalles de la seva ciutat.

La delegació xinesa va visitar el Punt Verd, on va veure el funcionament d’aquesta ‘deixalleria’, així com el Mercat Central de Fruites i Hortalisses i el magatzem de Río Grande del Sur, una empresa ubicada a Mercabarna que importa productes d’aquesta ciutat xinesa.

Un gran supermercat global
Gran part del territori de Yiwu, ciutat d’un milió d’habitants, està ocupat per un enorme supermercat on es proveeixen la majoria dels “tot a 1 euro” del món, i per les indústries on es fabriquen els objectes que es comercialitzen en aquests comerços.

Aquest supermercat té 62.000 parades, on es venen més de 400.000 articles diferents (bosses de plàstic, paraigües, mocadors, etc.) i per on cada dia passen uns 200.000 empresaris de 250 països.

Viatge a la Xina
El passat 12 de novembre, la directora general de Mercabarna, Montserrat Gil de Bernabé i el president de la companyia i tinent d’alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes, van visitar Yiwu, on van veure el funcionament d’aquesta ‘curiosa’ ciutat i van conèixer quines són les seves problemàtiques mediambientals.

Aquesta visita es va fer en el marc del viatge que una delegació institucional i empresarial de Barcelona, encapçalada per l’alcalde Jordi Hereu, va realitzar a la Xina del 10 al 15 de novembre. Els representants de Mercabarna també van aprofitar l’estada a la Xina per visitar les instal·lacions del mercat majorista de Xangai.