La nova responsable dels Punts d’Inspecció Fronterera de Barcelona, a Mercabarna

A la trobada, organitzada per Mercabarna i Assocome (Associació de Concessionaris de Mercabarna), van assistir-hi representants de firmes del peix, com Frimercat, Maresmar, Moray Fish i Gestión, Elaboración y Servicios (Barrufet Group); de fruites i hortalisses, com Torribas; i de carn, com Sucarn.

Durant la reunió, les empreses de Mercabarna que importen productes de tercers països i que fan servir de forma habitual els PIF van explicar les problemàtiques que tenien amb aquest servei, sobretot per l’horari reduït i la manca d’unes instal·lacions adients.

Per la seva banda, Vallès, que s’encarrega des del mes principis del mes d’agost de l’organització i planificació dels dos PIF, va informar als empresaris sobre les mesures que s’han aplicat per resoldre aquestes mancances i agilitar el servei d’inspecció de mercaderies. 

Des del mes d’octubre, els PIF tenen un horari més ampli,de 12hores, i més personal. Així mateix, s’han renovat les instal·lacions del Punt d’Inspecció Fronterera del Port, ampliant els despatxos i les zones de treball.

En relació a aquest tema, el número 250 de L'Informatiu de Mercabarna inclou dues entrevistes a Marta Vallès, responsable del PIF, i Valentín Choya, gerent de Sucarn.