Els Punts d’Inspecció Fronterera del Port i l’Aeroport amplien l’horari

Aquesta ampliació de l’horari s’ha fet amb l’objectiu de agilitar el moviment de mercaderies, un aspecte molt positiu, especialment, per a les empreses que importen productes frescos.

Els empresaris de Mercabarna, a través d’Assocome (Associació de Concessionaris de Mercabarna), han reivindicat durant molts anys aquesta ampliació d’horaris. I és que la manca de servei en els PIF barcelonins va comportar que moltes empreses del recinte decidissin entrar els productes a través d’altres Ports i Aeroports espanyols.

Millores a les instal·lacions del Port
A banda del nou horari, també s’han renovat les instal·lacions del PIF del Port, millorant les zones de treball i els despatxos per donar més serveis als usuaris. Entre les principals actuacions està la construcció de nous molls per a la recepció de mercaderies, la creació d’una nova sala d’inspecció i l’ampliació de la zona d’oficines i de les cambres de congelació i refrigeració.

Nova responsable dels PIF
Aquestes novetats es va donar a conèixer en un acte, celebrat a Barcelona el 30 d’octubre, on hi van assistir representants de la Delegació del Govern a Catalunya, del Port i l’Aeroport, d’institucions i empreses, entre els quals hi havia la direcció de Mercabarna i empresaris de la Unitat Alimentària.
Durant l’acte també es va presentar a la nova cap del PIF, Marta Vallés, que s’encarregarà de la gestió, planificació i organització dels dos punts d’inspecció fronterera que hi ha a Barcelona.