El Mercat central del Peix compleix 25 anys a Mercabarna

Detallistes, majoristes i treballadors del Mercat, acompanyats per les seves famílies, van gaudir d’un dia de ‘mercat obert’ molt especial. I és que el Mercat no estava ple de productes com sempre, sinó ple d’activitats com els inflables i tallers de capoeira, maquillatge, conta contes per a nens, el joc de la roda del peix, havaneres, etc..

Precisament, una de les activitats amb més èxit va ser el concurs de tall i preparació de peix per a majoristes i detallistes, que es van posar ‘mans a l’obra’ per demostrar la seva rapidesa i precisió pesant i preparant el peix per cuinar-lo. Per part dels majoristes, el primer premi va ser per a Miguel Segurana, de l’empresa Visiedo, mentre que Miguel Valero va ser el guanyador del concurs per a detallistes. 

Un altre punt d’interès de la festa, per on van passar molts dels visitants, va ser l’exposició “Un Mercat proactiu”, on es repassava la història i l’evolució del Mercat des de finals del segle XIX. El colofó a la festa va ser el gran dinar popular, les estrelles del qual van ser una enorme fideuà i un impressionat pastís de xocolata en forma de peix.

Placa commemorativa
Durant la festa, la directora general de Mercabarna, Montserrat Gil de Bernabé, i el president del GMP, Leandre Serra, van ser els encarregats descobrir la placa commemorativa dels 25 anys, col·locada a l’entrada principal del Mercat.

Gil de Bernabé va felicitar als professionals del Mercat i va ressaltar la gran feina que fan a l’hora de promocionar el peix. “Vosaltres, majoristes, transmeteu el vostre coneixement als detallistes; i vosaltres, detallistes, expliqueu als ciutadans tot el que sabeu sobre el peix. Amb això, feu que se’n consumeixi més”.

Serra, per la seva banda, va afirmar que el Mercat està en el bon camí, gràcies a què compta “amb grans professionals”. “Entre tots hem fet un mercat modern i capdavanter, que és dels millors d’Espanya”, va concloure Serra. Els dos van coincidir, però, en què el Mercat té futur si majoristes i detallistes són capaços d’adaptar-se a les necessitats del consumidor actual i del futur.