Gil de Bernabé assisteix al Congrés de la Unió Mundial de Mercats

En el congrés, a banda de compartir experiències i inquietuds, es van analitzar les repercussions que la crisi econòmica mundial està tenint en el sector de la distribució alimentària.

Els delegats, entre els quals hi havia la directora general de Mercabarna, Montserrat Gil de Bernabé, van ressaltar el paper dels mercats en l’actual context econòmic a l’hora d’oferir als consumidors els productes amb la millor relació qualitat-preu. A més, es va destacar el pes econòmic d’aquests mercats, amb dades tan significatives com que, en aquests centres hi treballen prop de 250.000 treballadors, s’hi ubiquen 100.000 empreses i, al llarg de 2006, s’hi van comercialitzar més de 54 milions de tones de productes frescos.

Els delegats també van apostar per seguir treballant per donar a conèixer la importància dels mercats majoristes i minoristes en la distribució dels aliments frescos, la seguretat alimentària o la qualitat dels productes, entre d’altres.

Així mateix, durant la celebració del Congrés, la xarxa de Mercats Municipals de Barcelona va ser acceptada com a nou membre de la WUWM.

Un mercat per a cada mes
Durant el Congrés també es van donar a conèixer els guanyadors del primer concurs de fotografia de la WUWM. Un concurs en el qual tots els membres podien participar enviant imatges del dia a dia dels seus mercats.
Les dotze instantànies seleccionades, entre les quals hi ha una del Mercat Central del Peix de Mercabarna, formen part d’un calendari que es distribuirà entre tots els mercats.