L’alcalde de Barcelona presenta els projectes de futur de Mercabarna

Així ho va anunciar l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, durant la visita, i posterior roda de premsa, a Mercabarna, el passat 14 d’octubre, on va estar acompanyat pel president de la companyia i tinent d’Alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes; i la directora general de Mercabarna, Montserrat Gil de Bernabé.

Durant la roda de premsa, Hereu va explicar que Mercabarna invertirà 45 milions d’euros per desenvolupar importants projectes com la modernització del Mercat Central de Fruites i Hortalisses, el pla de mobilitat, la urbanització de la parcel·la de l’antic Mercat de la Flor per ubicar més empreses, l’ampliació de l’Escorxador i el pla de sostenibilitat.

“Fa dècades Mercabarna era el mercat central de la ciutat, després va esdevenir el mercat central de Catalunya i, ara, ho ha de ser d’Espanya i del sud d’Europa”, va afirmar l’alcalde. Hereu també va remarcar que Mercabarna “és un instrument al servei del model de comerç urbà de proximitat que volem per a Barcelona i com un equipament indispensable per garantir els valors de la nostra cultura mediterrània”.

Modernització de les instal·lacions
Un dels projectes més importants serà la modernització del Mercat de Fruites i Hortalisses. El president de la companyia, Jordi William Carnes, va assegurar que s’està treballant conjuntament amb l’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM), –que farà una important inversió en aquest projecte –, perquè el 2010 estigui llest el projecte i a continuació s’iniciïn les obres. “Serà una obra complexa, perquè mentre s’executi, l’activitat comercial no s’aturarà ni un sol dia”, ha apuntat Carnes.
D’altres reptes de futur són l’ampliació de l’Escorxador, el pla de sostenibilitat, la implantació de noves empreses o el pla de mobilitat. Aquest últim, que millorarà la circulació de persones i vehicles comercials dins el recinte, suposarà una aposta important pel transport públic gràcies a –va dir Hereu- “a la posada en marxa de la línia 9 de metro i la imminent creació d’una nova línia de bus, la 109 exprés”.

Pròximament presentarem al web una nova secció, on penjarem la informació referent als projectes que Mercabarna encetarà en els pròxims anys.

5 hores amb els treballadors i majoristes
La jornada de l’alcalde a Mercabarna va començar de matinada, amb una passejada pel Mercat Central del Peix. Després, va visitar Pescados Videla, com exemple d’una empresa de valor afegit i de serveis del sector del peix. Més tard, Hereu va esmorzar amb el representants dels diferents sectors empresarials de Mercabarna: el president d’Assocome, Joan Llonch; el president del Gremi de Majoristes de Fruites i Hortalisses, Casimiro Llorens; el president del Gremi de Majoristes de Peix i Marisc, Leandre Serra; i Enric Capafons, representant del sector carni. Per acabar, l’alcalde va visitar el Mercat Central de Fruites i Hortalisses.