Les associacions de consumidors visiten Mercabarna

La visita, organitzada pel Ministerio de Medio Ambiente, Medio Rural y Marino (MARM), va reunir representants de la Federación de Unión Cívica Nacional de Consumidores y Amas de Hogar de España (UNAE), la Federación de Usuarios-consumidores Independientes (FUCI), la Unión de Consumidores de España (UCE) i l’Asociación General de Consumidores (ASGECO). A la visita també hi van assistir representants del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya i de l’empresa nacional, Mercasa.

Amb aquesta visita els representants dels consumidors van conèixer de primera mà com funciona el comerç majorista de producte fresc, sobretot a l’hora d’establir els preus dels aliments –segons la llei de l’oferta i la demanda- i d’acomplir les normatives higienicosanitàries.
Els participants van visitar els Mercats Centrals de Fruites i Hortalisses i del Peix, el Punt Verd, el nou Mercabarna-flor, i diverses empreses de la Zona d’Activitats Complementàries (ZAC), com l’empresa de fred, Frimercat-II, i l’empresa de valor afegit de peix, Barrufet, la firma de manipulació i envasat de patates,Torribas.

Visites internacionals
L’alcalde de Quito (capital d’Equador), Paco Moncayo, va visitar la Unitat Alimentària el passat 9 d’octubre. Moncayo, de visita institucional a Barcelona, volia conèixer el model Mercabarna ja que el consistori de Quito vol traslladar el seu mercat central als afores de la ciutat.
El mateix dia, també van visitar Mercabarna el secretari d’Estat i els ministres de Medi Ambient i d’Agricultura del govern de Guinea Bissau (Àfrica), que van mostrar el seu interès per establir contactes comercials amb les empreses del recinte.