Incorporar treballadors en règim de pràctiques

Des de fa vint anys, l’Àrea es dedica a formar a futurs professionals del sector agroalimentari a través dels cursos de formació ocupacional (per a persones a l’atur).

A part de la teoria, aquests cursos contemplen la realització d’un període de pràctiques, de 40 hores (un mes, aproximadament), en empreses del sector. Una bona oportunitat per als alumnes, que poden aplicar en un entorn ‘real’ els coneixements adquirits, però també per a les firmes que decideixen incorporar-los. “Amb aquest sistema, les empreses poden aconseguir treballadors que ja formats, amb l’avantatge que tenen el període de pràctiques per valorar les aptituds de la persona i decidir si l’incorporen definitivament”, explica Maite Palat, des de l’Àrea de Formació.

Pràctiques a partir de novembre
L’Àrea imparteix quatre cursos de formació ocupacional: dependent de comerç de xarcuteria, carnisseria, peixateria i floristeria. Amb aquesta formació, els participants poden treballar en el sector del comerç però també en firmes de manipulació i envasat d’aliments.

Els 60 alumnes que actualment participen en algun d’aquests cursos iniciaran el període de pràctiques a partir del mes de novembre.

Les empreses interessades a incorporar aquests treballadors en pràctiques s’han d’adreçar a l’Àrea de Formació, al telèfon 935563456 o bé escriure un e-mail a formacio(ELIMINAR)@mercabarna.es