5 d’octubre: inauguració de Mercabarna-flor i Mercademostracions

10 d'octubre de 2008

L’acte oficial d’inauguració, que va tenirlloc a mig matí, va estar presidit pel president de la Generalitat, José Montilla, i també comptà amb l’assistència de l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; i els alcaldes de Sant Boi de Llobregat i del Prat de Llobregat, Jaume Bosch i Lluís Tejedor, municipis aquests dos últims on està ubicat el nou mercat.

L’acte també va reunir d’altres autoritats, com el conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, així com representants del sector floral d’arreu d’Espanya.

Coincidint amb la inauguració d’aquest nou centre, se celebrà la XXVena edició de les Mercademostracions, una gran mostra on, enguany, els complements van tenir un protagonisme especial.

Una jornada plena de sorpreses
Durant tot el matí, les escoles d’art floral, que van estar repartides per tot el Mercat, mostraren les darrers tendències en arranjaments amb flor, planta i, especialment, complements. També, s’inaugurà l’Aparador del Mercat, un espai on les empreses importadores del Mercat, amb la col·laboració de l’Oficina Holandesa de les Flors, podran exposar al llarg de tot l’any les novetats en flor i planta.

Ja per la tarda, després d’una arrossada popular, es va fer la Gran demostració ‘Especial Complements’, a càrrec de les escoles integrades en l’Associación Nacional Centros de Formación de Arte Floral (CFAF). La festa acabà amb un berenar-sopar, orquestra i ball. Al llarg del dia, a més, es van fer diverses activitats adreçades als més petits i es construí el mosaic de Mercabarna-flor, un gran mural de petites peces de colors personalitzades que es farà amb la col·laboració de tots els assistents.