El Mercat del Peix, a estudi

25 d'abril de 2008

La majoria d’empresaris i clients del Mercat Central del Peix són partidaris de mantenir l’actual horari nocturn del Mercat.
Aquesta és una de les conclusions de l’estudi elaborat per l’Institut Cerdà a petició del Gremi de Consignataris Majoristes de Peix i Marisc Fresc i Congelat de Barcelona i Província (GMP) i Mercabarna, en el qual es volia analitzar –a més d’altres temes que afecten el funcionament del Mercat- l’horari de compra- venda més adient per a la comercialització.

Reptes de futur
L’estudi revela que l’horari no és un factor determinant en el desenvolupament de l’activitat del Mercat, però, en canvi, apunta altres factors que si que s’han de tenir en compte per garantir la bona marxa del Mercat com podrien ser, oferir nous serveis adaptats als nous canals i clients i potenciar altres canals i col·lectiu de consumidors.

Majoristes i clients rebutgen un canvi d’horari
Segons l’estudi, el 70% dels majoristes estan a favor de l’horari actual –de 3 a 8:30-, davant el 20% que prefereix treballar de 8 a 14h. Un canvi d’horari obligaria a replantejar-se l’operativa de la logística, amb una possible repercussió en els costos, i del manteniment dels mateixos nivells de qualitat del producte.
Pel que fa als clients, el 80% prefereix també l’actual horari perquè s’ajusta més a les necessitats dels seus negocis.