El Gremi de Peixaters homenatja Pepe Gil

20 de febrer de 2008

El passat 4 de febrer, professionals del sector del peix i el marisc d’arreu d’Espanya van retre un sentit homenatge a Pepe Gil, home vinculat al Gremi de Peixaters de Catalunya durant 40 anys, cinc com a president i 35 com a secretari.

L’acte va aplegar més de 100 persones, entre representants dels gremis de tota Espanya, membres del Gremi de Consignataris Majoristes de Peix i Marisc Fresc i Congelat de Barcelona i Província (GMP), directius de Mercabarna, entre d’altres.

Gil, de 84 anys, va rebre la primera medalla d’honor que atorga el Gremi de Peixaters de Catalunya.

Un peixater molt carismàtic

Seguint la tradició familiar, Gil va començar, de ben jove, a vendre peix i marisc al Mercat de la Concepció de Barcelona. Més tard, va obrir parades als Mercats de la Guineueta, Sant Martí de Provençals, la Mercè i l’Estrella.

Al Mercat Central del Peix, on hi venia cada dia a comprar fins que es va retirar fa poc més de quatre anys, Gil era conegut com el ‘Munné’, sobrenom que va heretar de l’àvia de la seva dona, peixatera de tota la vida.

Home carismàtic, molt popular per la seva franquesa i capacitat de treball, Gil ha estat un dels ‘motors’ del Gremi, des d’on, entre d’altres coses, va ser un dels principals impulsors de la creació de la Federació de Comerciants del Peix de Catalunya, entitat que aglutina a detallistes i majoristes.