Empreses hortofructícoles de Mercabarna, a Egipte

5 de març de 2008

Del 15 al 19 de febrer passats, una desena d’empresaris hortofructícoles de la Unitat Alimentària, representants de l’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM) i membres de la direcció de Mercabarna van viatjar a Egipte per conèixer, de primera mà, els productes agrícoles d’aquest país i establir relacions comercials amb proveïdors.
Aquest viatge va ser promogut per l’Oficina Comercial de l’Ambaixada d’Egipte a Barcelona, després de comprovar, en una visita a Mercabarna, que actualment el producte egipci no té quasi presència en aquest Mercat.

Visita a empreses egípcies

El viatge va arrencar amb una recepció al Consell d’Exportacions Agrícoles d’Egipte, on el màxim responsable d’aquesta entitat, Sherif El Maghraby, va explicar quin és l’estat del sector agrícola del seu país. Després, els empresaris van reunir-se amb una vintena de productors egipcis, especialitzats en els sectors del cítric, el pebrot, la ceba i la maduixa, per acordar futurs intercanvis comercials.
A més, durant el viatge, la delegació de Mercabarna va visitar les instal·lacions de l’empresa Mafa, una de les firmes de producció i exportació fructícola més potents d’Egipte. També es va fer un recorregut per les zones de producció de cítrics i maduixes i pels magatzems de rentat i envasat d’aquests productes.