Els preus de la fruita, a debat

8 de març de 2008

Darrerament se’n parla, i molt, dels preus dels aliments i, entre ells, dels de la fruita. Per debatre sobre aquest tema, el 26 de febrer, la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) va organitzar una taula rodona amb professionals del sector, sota el títol “L’evolució dels preus de la fruita: des de la collita fins al consumidor”.
En aquest marc, productors, empresaris majoristes, detallistes i representants dels consumidors van tractar sobre com es formen els preus dels productes, des que els cullen els pagesos fins que arriben al consumidor final.
L’empresari de la firma de Mercabarna Fruites Roura, Jaume Loncan, i el responsable del Mercat Central de Fruites i Hortalisses, Josep Faura, van ser els encarregats de donar la visió del sector majorista. En aquest sentit, van destacar l’important paper que juguen els mercats a l’engròs a la cadena de distribució, d’una banda, perquè aporten valor al producte i, de l’altra, per la seva capacitat de concentració d’oferta, cosa que afavoreix la varietat de qualitats i una àmplia gamma de preus.