El conseller d'Agricultura visita Mercabarna, acompanyat pel seu president

17 d'abril de 2008

El 17 d’abril, el Tinent d’Alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona i president de Mercabarna, Jordi William Carnes, i el Conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Llena, van visitar Mercabarna.


A la visita també hi van participar la directora general de Mercabarna, Montserrat Gil de Bernabé, i el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Gené.


L’itinerari va començar al Mercat Central de Fruites i Hortalisses, on la delegació va veure la gran varietat de productes autòctons i d’arreu del món que s’hi comercialitzen. Després, van visitar dues empreses ubicades a la Zona d’Activitats Complementàries, una especialitzada en l’exportació de productes hortofructícoles (Fruites Gavà) i l’altra en fred i logística que dóna servei al sector del peix (Frimercat).


“90 hectàrees dedicades al sector agroalimentari és espectacular. Sense dubte, estem davant d’un dels motors econòmics més potents del nostre país”, assegurava el Conseller. Durant el recorregut, Llena i Carnes es van entrevistar amb el president de l’Associació de Concessionaris de Mercabarna, Joan Llonch, i amb el president de l’Associació Gremial d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM), Casimiro Llorens.

Visita a l’aula ‘5 al dia’
Carnes va voler que el conseller conegués la campanya ‘5 al dia’, que des de fa 9 anys organitzen Mercabarna i l’AGEM per conscienciar els infants sobre la importància de consumir cinc racions diàries d’entre fruites i hortalisses. Per això, van visitar l’aula de ‘5 al dia’, on dinen els escolars que vénen cada dia a Mercabarna.


Carnes va destacar la importància d’aquesta iniciativa, “en un moment, en què cal potenciar més que mai uns hàbits d’alimentació saludables entre els nens, per afrontar un greu problema de salut pública, l’obesitat infantil”. Cada any, participen a ‘5 al dia’ uns 6.000 nens de Catalunya.