El President de Mercabarna defineix Barcelona com la capital de la indústria alimentària espanyola

12 de març de 2008

“Barcelona s’ha convertit en la capital de la indústria alimentària d’Espanya, en la qual Mercabarna i els Mercats Municipals hi juguen un paper fonamental”. Així va definir el tinent d’alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona i president de Mercabarna, Jordi William Carnes, el paper de la ciutat dins el conjunt del sector agroalimentari espanyol, en un acte celebrat el 12 de març a la fira Alimentària.

Concretament, Carnes va presidir una trobada entre els representants dels empresaris majoristes i detallistes i els mitjans de comunicació, a l’estand que l’Ajuntament de Barcelona compartia amb Mercabarna i Mercats de Barcelona.

L’acte va comptar amb la presència del director general de Mercabarna, Jordi Maymó; el gerent de l’Institut Municipal de Mercats, Jordi Torrades; i la presidenta de Prodeca i futura directora general de Mercabarna, Montserrat Gil de Bernabé. També van assistir-hi els presidents i gerents de les associacions d’empresaris majoristes de Mercabarna, els presidents de les associacions de comerciants dels Mercats Municipals i nombrosos professionals del sector.

Catalunya, primer clúster alimentari espanyol

El tinent d’alcalde va explicar que Catalunya és a l’actualitat el primer clúster alimentari espanyol, ja que és el que més aporta al conjunt del sector de l’alimentació d’Espanya, tant en volum de negoci (21%) com en taxa d’ocupació (24%).

Carnes va destacar que un dels factors que contribueixen a aquest fet és la ‘simbiosi’ existent entre Mercabarna i els 46 mercats municipals de Barcelona. Així mateix, va ressaltar la capacitat de les empreses de Mercabarna per adaptar-se a les noves necessitats dels consumidors, aportant valor afegit als productes.

El volum de negoci de Mercabarna creix el 3,9%

Durant l’acte, el president de Mercabarna va presentar el balanç econòmic de 2007 de la societat. Mercabarna va tancar l’exercici amb un increment de la seva xifra de negoci del 3,9%. El resultat d’explotació va assolir els 5,97 milions d’euros, un 19,9% més alts que al 2006.