Homenatge al gastrònom Llorenç Torrado

13 de març de 2008

Mercabarna i Mercats Municipals van homenatjar al desaparegut periodista i gastrònom Llorenç Torrado, amb un acte celebrat el 13 de març, a l’estand que les dues entitats compartien a l’Alimentària. A l’acte van assistir persones del món de l’alimentació i familiars de Torrado.

El cuiner i cosí del periodista, Xavier Torrado, va destacar “la seva capacitat per contagiar a tothom la seva passió per la cuina i el producte”. També, va recordar com trucava cada setmana a Mercabarna i als Mercats per informar-se sobre preus, orígens o varietats dels aliments. La seva amiga i col·laboradora, Eulàlia Fargas, va ressaltar la contribució del gastrònom en la difusió del producte fresc.

El vicepresident de l’Associació de Comerciants de la Boqueria, Salvador Capdevila, va recordar algunes anècdotes de Torrado. “Li agradava anar per las parades del mercat i suggerir a les clientes com cuinar alguns dels productes”, va explicar.

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Jordi William Carnes, va definir Torrado com “un avançat al seu temps”, ja que va ser pioner en vincular la cuina, la cultura i la salut.

Per finalitzar, Carnes va lliurar una cassola de fang a la mare del periodista, obsequi del Mercat de la Boqueria. Així mateix, Mercabarna, Mercats Municipals i el Mercat de la Boqueria van editar un número especial de la revista, InforMercats, on diverses persones properes a Torrado explicaven anècdotes viscudes amb el periodista.