La formació continuada creix el 70%

25 de març de 2008

La formació dels treballadors en actiu és un valor a l’alça. Així ho demostra el fet que l’Àrea de Formació de Mercabarna ha impartit, durant el 2007, un total de 2.745 hores de formació continuada, el que suposa un increment del 70% respecte l’any anterior. Prop de 1.700 treballadors han participat en aquests cursos.

Aquest espectacular augment respon a una major aposta per part dels empresaris del sector alimentari per formar els seus treballadors, amb l’objectiu de fer les empreses més competitives.

També cal recordar que les empreses disposen d’un crèdit per aquest concepte, que poden fer efectiu amb l’aplicació de bonificacions a la Seguretat Social. Una bonificació que l’Àrea de Formació s’ofereix a gestionar sense cost addicional, servei al qual ja s’han adherit 74 empreses de Mercabarna.

Els cursos ‘clàssics’ triomfen

Els cursos d’idiomes i d’informàtica continuen acaparant gran part de les hores de formació continuada. Tot i això, d’altres matèries com la prevenció de riscos laborals, la conducció de carretons, les finances i la gestió d’empreses o la higiene dels manipuladors d’aliments, s’estan fent un lloc destacat dins l’oferta formativa de l’Àrea.