Les empreses de Mercabarna aposten per la formació

28 de gener de 2008

Un personal ben format és igual a una empresa més competitiva. Aquesta és la màxima que sembla haver-se instal·lat, en els darrers anys, en la filosofia de les empreses de Mercabarna. Un fet que es constata amb l’increment que, any rera any, experimenten les hores que l’Àrea de Formació destina a la formació continuada per als treballadors de les firmes del recinte.

Al 2007, s’han impartit 1.150 hores de classes, prop de 400 hores més que en 2006 i 800 més que al 2005. A més, per primera vegada des que va néixer l’Àrea de Formació, les hores de formació continuada han superat a les hores de formació ocupacional, és a dir, per a les persones a l’atur.

Idiomes, informàtica i conducció de carretons, els més demandats

En els darrers anys no només ha crescut el nombre d’hores de formació, sinó també l’oferta de cursos. Tot i que les temàtiques tradicionals com els idiomes i la informàtica continuen sent majoritàries, l’Àrea ha anat incorporant altres matèries com la prevenció de riscos laborals (el curs de conducció de carretons, per exemple), la logística o les finances.