Mercabarna i Al-pi aposten per les noves tecnologies

19 de setembre de 2007

L’operador de telecomunicacions de Mercabarna, Al-Pi Telecomunicacions, va celebrar, el 19 de setembre, una jornada per presentar noves solucions en telecomunicacions que poden ajudar a les empreses ubicades a la Unitat Alimentària.

La jornada, que va aplegar un centenar de persones, es va centrar en les aplicacions i els avantatges que ofereix la telefonia IP –transmissió de so, dades i imatge a través de la mateixa xarxa –. Un sistema que Mercabarna, a través d’Al-Pi, està desplegant per tot el recinte i que substitueix la telefonia analògica. Tant el director Industrial i de Serveis de Mercabarna, Lluís Alberich, com el director Executiu Comercial i de Màrqueting d’Al-Pi, Andreu Vilamitjana, van destacar “l’aposta constant de Mercabarna per millorar les seves telecomunicacions”, cosa que “el situa com el mercat majorista més punter d’Europa en matèria tecnològica”.

En aquest sentit, l’enginyer Agustí Argelich va incidir en la millora que aporta la telefonia IP per a les empreses, ja que permet que tots els seus terminals es comportin com si estiguessin en un mateix espai físic, facilitant les comunicacions i reduint els costos en telefonia.

Noves aplicacions informàtiques

Aprofitant les infraestructures tecnològiques que Mercabarna posa a l’abast de les empreses (telefonia IP i la xarxa de connexió Wi-Fi), Lluís Pernas, del grup Avaya, Àlex Ortega, del grup Camaleon, i Josep Ramon Puig-Martí, d’E-Nodus, van mostrar algunes aplicacions informàtiques que permeten planificar i gestionar tota el procés de comercialització d’un producte, des de la comanda fins a l’expedició de la factura o que faciliten la mobilitat i la comunicació empresarial.

A l’acte, a més, Panasonic va presentar la seva gamma de productes informàtics d’alta resistència. Els productes que, sense dubte, van causar més sensació van ser els ordinadors portàtils capaços de suportar caigudes, aigua i temperatures extremes, de +60 i -20 graus.